Fastighetsbranschens omställningspodd

tre poddare

Podd för hur du som kommun eller företag kommer i gång med att bygga i trä, återbruka, energieffektivisera och bana väg för biobaserade byggmaterial. Inspireras, lär från vad andra gjort och få en framtidsspaning.

Content

Länk till podden >>

 • Avsnitt 1: Kommunernas arbete med återbruk, bygga i trä och biobaserade byggmaterial
  Vi har intervjuat ett antal kommuner, både stora och små. Detta första avsnitt ger en överblick över kommunernas status och behov inom att bygga i trä, återbruka och använda biobaserade byggmaterial.
 • Avsnitt 2: Bygga med hampakalk
  Om att bygga med det biobaserade materialet hampakalk tillsammans med Angélica Karlsson, Strategiansvarig Cirkulär Byggnation på Stadsfastighetsförvaltningen i Göteborg. 
 • Avsnitt 3: Återbruk och cirkulärt byggande
  I det här avsnittet pratar vi om att använda återbruk i byggsektorn och hur en cirkulär byggsektor kan främjas med 
  Cecilia Hornö Eriksen, Hållbarhetsansvarig (på bilden) och Kristina Bodin, Mark- och exploateringschef, bägge på Mölndals stad.

Podden vänder sig specifikt till kommuner som har jobbat med klimatlöftena inom Klimat 2030, men även till er som kommer att anta de nya löften (kommuner och företag) eller vill inspireras.

Johanneberg Science Park har tagit fram podd-serien inom Klimat 2030.  ”Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om" är en kraftsamling som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län, i samverkan med många andra aktörer. Johanneberg Science Park är samordnare för fokusområdena Sunda och klimatsmarta bostäder och lokaler samt Större marknad för biobaserade material och drivmedel.

Läs mer Klimat 2030 >>

logo klimat 2030

Kontakt

Hedvig Pollak, Projektledare

+46 735 65 16 03 hedvig.pollak@lindholmen.se LinkedIn

Kontakt

Rickard Malm, Projektledare

+46 736 20 29 46 rickard.malm@lindholmen.se