Expertisen bakom TJIVA

strategi

Ett partnerskap bestående av tre aktörer som alla bidrar med relevant och värdefull kompetens. 

Content

Founders Loft är en av Vinnova utsedda excellensinkubatorer och arbetar med tjänsteinnovation som fokusområde sedan 2010. 

RISE Research Institutes of Sweden bedriver forskning inom innovationsförmåga och tjänsteinnovation för att stödja kunder och partners. 

Johanneberg Science Park har ett stort nätverk av företag i regionen samt en gedigen erfarenhet av innovations- och projektledning. 

TJIVA testar flera komponenter och processer, som riktade utbildningar, tjänsteinnovationslab och peer-to-peer nätverk för att öka innovationsförmågan hos små och medelstora företag samtidigt som vi etablerar en fysisk lokal på Johanneberg Science Park. Vårt mål  är att företag får med sig verktyg från acceleratorn som gör att de kan fortsätta arbeta med innovation på egen hand.  

TJIVA är den första acceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, som helt fokuserar på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill öka tjänsteinnehållet i sina produkter. Ett samarbete mellan Framtidens Företag, RISE Research Institutes of Sweden och Johanneberg Science Park som finansieras av Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. 

Total projektkostnad: 10 miljoner kronor, varav Västra Götalandsregionen står för omkring 7 miljoner kronor och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden för drygt 3 miljoner kronor. 
Pågår till september 2022. 

#tjiva #affärsutveckling 
 

Västra Götalandsregionen

ERUF logo

 

TJIVA - Tjänsteinnovationsaccelerator

Växlar upp innovationsnivån hos företag...

TJIVA - Hur går det till?

I TJIVA-projektet utvecklar vi metoder och verktyg för att hjälpa företag testa nya tankesätt, utveckla processer och metoder och därmed öka sin innov...

TJIVA - Evenemang

TJIVA ger dig kreativa, handlingsbaserade rekommendationer för att snabbt generera de resultat som är viktigast för dig. Anpassade efter dina specifik...

TJIVA - Presentationer

Här hittar du material och presentationer från aktiviteter. ...