A Working Lab byggs för framtidens utmaningar - får pris för ”Västsveriges smartaste fastighet”

6 september 2019
A Working Lab

Priset ”Västsveriges Smartaste Fastighet” delas ut till en fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten ska vara hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten. Priset går denna gång till innovationsarenan och kontorshuset A Working Lab på Johanneberg Science Park i Göteborg. Bakom priset står Fastighetsmässan

A Working Lab i Göteborg är först ut i Akademiska Hus nationella satsning inom innovativa arbets- och lärandemiljöer, som också bidrar till mindre energianvändning och lämnar ett lågt CO2 avtryck. Ett kontorshus i trä, solceller och DC med batterilagring, PCM-teknik för lagring av kyla, i kombination med flexibla ytor som co-working, gör att det helt enkelt är en fastighet som är byggd för framtidens utmaningar.

-A Working Lab utvecklar oss som den ledande samverkansarena Johanneberg Science Park är och för att hitta och utveckla hållbara lösningar för hela samhället, säger Mats Bergh, VD på Johanneberg Science Park.

Kontorshuset “A Working Lab” på Chalmersområdet vid Johanneberg Science Park är en labbänk i fullskala för olika energi- och resurseffektiva tekniker och byggmetoder. Huset är också en del av den digitala energihandelsplatsen FED - Fossil-free Energy Districts och fungerar också som demonstrationsarena för EU-projektet IRIS – Smart Cities. A Working Lab ägs av Akademiska Hus.

-A Working Lab är en värdig vinnare av vårt framtidspris, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässan. De beskriver sig själva som en fastighet som är byggd för framtidens utmaningar – precis vad priset handlar om.

Johanneberg Science Park – Sveriges ledande samverkansarena för samhällsbyggnad. Vi samskapar innovationer för ett samhälle som är bra för människor och miljö. Vi sammanför akademi, samhällsaktörer samt stora och små företag. Tillsammans driver vi nationella och internationella innovationsprojekt och testar lösningar på framtidens samhällsutmaningar.

För mer information;

FED - Fossil-free Energy Districts
IRIS – Smart Cities 

A Working Lab

Content

Kontaktperson

Mats Bergh, VD

+46 708 16 75 94
Skicka e-post
LinkedIn