Svenska samverkansprojekt visas upp i USA

20 september 2017
Peter Selberg, Maria Ådahl, Åsa Wilske Ramböll, Katarina Gårdfeldt Chalmers,  Anna Nordén GMV

Johanneberg Science Park presenterar i veckan projekten AllAgeHub, HSB Living Lab och Riksbyggen Positive Footprint Housing under konferensen ICSD International Conference on Sustainable Development i New York. Med möjlighet till exponering och även global spridning kan effekten av projektens lösningar snabbare leda till att arbetet med Agenda 2030 intensifieras.

I år är konferensen extra central i arbetet med FN:s Hållbarhetsmål och Agenda 2030. Man har till konferensen samlat centrala aktörer från flera sektorer, ledare från flera av världens länder och FN samt ledande forskare från universitet. Samarbete mellan olika typer av aktörer lyfts fram som centralt för att nå de globala målen. 

- Vi har valt att synliggöra projekt där vi har startat samarbeten med ett flertal partners, utöver våra delägare. De vi har valt ut är Riksbyggen Positive Footprint Housing, HSB Living Lab och AllAgehub som tillsammans kompletterar varandra i olika typer av samverkansformer och lösningar och koncept för hållbart liv och boende, säger Peter Selberg, Johanneberg Science Park.

Johanneberg Science Parks bidrag till konferensen fokuserar på mål 11. (Det innebär att göra städer och bosättningar inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara). Abstractet ”Hållbart- liv och boende” blev utvalt till konferensen och syftet är att presentera hur Johanneberg Science Park framgångsrikt arbetar med samverkan i Göteborg genom att synliggöra tre samverkansprojekt som ligger i framkant inom hållbart byggande, tillgängliga boende miljöer, välfärdsteknik, energioptimering, digitalisering för minimal resursanvändning.

Chalmers och GU som leder GMV (Göteborgs miljövetenskapliga centrum) ansvarar för en del av konferensprogrammet och har önskat Johanneberg Science Park att bidra med våra framgångsrika hållbarhetsprojekt inom deras programram på ICSD konferensen. Johanneberg Science Park är aktiv part i det regionala arbetet med Agenda 2030 samt har nyligen ansökt om partnerskap i SDSN Norra Europa

- I anslutning till konferensen besöker vi ett antal företag med koppling till vårt fokusområde Samhällsbyggnad och digitalisering av städer. Vi kommer nätverka för breddat partnerskap till projekten och Johanneberg Science Park, säger Maria Ådahl.
ICSD International Conference on Sustainable Development startade 2013 av bland andra Sustainable Development Solutions Network (SDSN). 

Läs mer:
ICSD
AllAgehub
Riksbyggen Positive Footprint Housing
HSB Living Lab

Content