Stort intresse för exjobbsmässa på energitema

10 oktober 2023
studenter på mässa

Den 10 oktober hölls Master Thesis Fair Energy. Exjobbsmässan är ett samarrangemang av Chalmers Styrkeområde Energi, Johanneberg Science Park, Akademiska Hus och Chalmersfastigheter.

– Det är fantastiskt att evenemanget är så uppskattat av både bransch och studenter. Genom Master Thesis Fair skapar vi möjligheter för våra begåvade studenter att få ta sig an och arbeta med verkliga problem, säger Sonia Yeh, professor i Transport- och energisystem och Vice styrkeområdesledare, Energy.

Efter förra årets succé genomfördes Master Thesis Fair Energy för andra gången. Närmare 40 företag och 300 studenter minglade och diskuterade exjobbsidéer i Chalmers kårhus den 10 oktober, 2023.
Många kontakter knöts. Studenterna fick chansen att träffa representanter från företagen för att diskutera exjobb samt få en något tydligare bild vad det innebär.

– Tillsammans strävar vi efter att skapa innovation, kreativitet och hållbarhetslösningar genom detta evenemang. Det ska bli spännande att få se vad utfallet blir. Branschen har nytta av högkvalificerade studenter med kunskaper om de senaste teknikerna vilket kan bidra till att utveckla och hjälpa företag med deras utmaningar, säger Sonia Yeh.

Bland företagen som var på plats för att scouta framtidens energitalanger fanns Volvo Cars, Ericsson, Preem, Telia, Chalmers Industriteknik, Fortum, IVL, Meva Energy, RISE.

Efter mässan fick de deltagande företagen en rundtur kring olika energiprojekt som pågår kring campusområdet, med besök på Kraftcentralen, den innovativa kontorsbyggnaden A Working Lab och Johanneberg Science Park. Dagen avslutades med en gemensam middag.

Planen är att det ska vara ett årligt event. 

Inbjudan >>

Content

Kontakt

Tove Arnsvik Bjurefalk, Kommunikatör

+46 708 58 29 35 tove.arnsvik@johannebergsciencepark.com LinkedIn