OHLA Plast & Färgteknik ny medlem i Klustret!

28 januari 2020
Yes!

OHLA Plast & Färgteknik har mångårig erfarenhet av att utveckla PVC-produkter. Nu har de gått med i Västsvenska Kemi- och Materialklustret.

Genom produktion och utveckling av plastprodukter har de fått stor erfarenhet inom skilda områden och goda förutsättningar att hitta innovativa lösningar på skiftande önskemål och frågeställningar.

OHLA Plast & Färgteknik har sedan starten 1981 arbetat med PVC-plast och har därigenom skaffat sig stor erfarenhet av dess egenskaper och möjligheter. - Eftersom många av våra råvaror kommer från företag i Klustret fann vi det intressant att vara med. Eftersom vi hela tiden utvecklar våra recept och försöker uppfylla de önskemål som våra kunder har kan vi säkert bidra med kunskap om egenskaper och vad som efterfrågas i olika sammanhang, för att öka andelen hållbara produkter på marknaden. Vi vill hitta och testa alternativ till fossila råvaror men även hitta andra miljövänliga ingredienser/additiv till plasten, säger Dick Gustafsson, VD på OHLA Plast & Färgteknik.

Content

Västsvenska Kemi- och Materialklustret

Lars Josefsson, Insatsområde Returraffinaderi och Kompetensförsörjning samt klusterledare Västsvenska Kemi- och Materialklustret

+46 708 33 05 82 lars.josefsson@johannebergsciencepark.com LinkedIn