Lars Göran Andersson ny ordförande för Johanneberg Science Park

13 juni 2018
Lars Göran Andersson

HSB Göteborgs vd Lars Göran Andersson blir ny ordförande för Johanneberg Science Park. Lars Göran tar över ordförandeskapet i styrelsen efter Peter Augustsson och har nu uppdraget att styra arbetet mot att göra Johanneberg Science Park till Sveriges ledande arena för samhällsbyggnad.

- Det känns väldigt kul att få vara med mer aktivt och bidra till att driva utvecklingen kring de mål vi har satt upp, säger Lars Göran Andersson. Jag tror väldigt mycket på Johanneberg Science Park och ser ju direkt vilket värde den här kreativa miljön skapar genom att föra samman näringsliv, akademi och samhällsaktörer.

I styrelsen för Johanneberg Science Park ingår representanter för huvudägarna Chalmers och Göteborgs Stad samt från de 14 delägare och samarbetspartners, som främst hör hemma inom fastighets- och byggbranschen. HSB har varit partner sedan 2011 och valde 2015 att flytta hela sin verksamhet till de då nybyggda husen på Chalmersområdet i Johanneberg. Det är också en viktig orsak till Lars-Göran Anderssons brinnande engagemang.

- Flytten till Johanneberg Science Park har helt klart lyft vårt varumärke och gjort det lättare att rekrytera. Här har våra medarbetare fått möjlighet att bli involverade i många fler typer av sammanhang, kunnat gå på seminarier och skapat nätverk. HSB finns nu med i framkanten för utveckling, inte minst genom HSB Living Lab som ju också ligger på området.

Johanneberg Science Park grundades 2010 och driver idag en mängd innovationsprojekt och testbäddar i syfte att ta fram innovativa lösningar på utmaningar inom områdena Samhällsbyggnad, Energi och Material. På området finns såväl HSB Living Lab och Riksbyggens Brf Viva som testar hållbara lösningar för framtidens boende, som ElectriCity-samarbetet med elbusslinje 55. Johanneberg Science Park driver även flera EU-projekt för Göteborgs Stad inom öppna data (SCORE), smart cities (IRIS) och fossilfria energilösningar (FED) som testas på campus. Samtidigt fortsätter utbyggnaden av området som när det är klart ska rymma 4000 arbetsplatser.

- Vi är väldigt glada över att ha fått Lars Göran som ny ordförande för, säger Mats Bergh, VD för Johanneberg Science Park. Lars Göran känner vår verksamhet väl, har gedigen erfarenhet och ett stort kontaktnät. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom för att Johanneberg Science Park ska bli Sveriges ledande samverkansmiljö för samhällsbyggnadsfrågor.

Kontakt för frågor:
Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg, larsgoran.andersson@hsb.se 
Mats Bergh, vd Johanneberg Science Park, mats.bergh@johannebergsciencepark.com