Julstämning i Göteborgs kollektivtrafik

29 november 2017
Skiss på Julhållplatsen vid Götaplatsen. Bild: Västtrafik.

I år överraskas kollektivtrafikens kunder med extra julstämning i samband med bussresan. Några hållplatser på linje 55 julpyntas för att sprida glädje och julkänsla. Vid hållplatsen intill Johanneberg Science Park serveras glögg och pepparkakor kl 15-17. Bakom initiativet står projektet ElectriCity.

– Tidigare har vi kört en Julbuss på linje 55. I år väljer vi istället att julpynta tre hållplatser för att skapa en inbjudande och mysig miljö, säger Lena Johansson, kommunikationsstrateg på Västtrafik.

Från den 30 november och fram till jul får alltså många av Västtrafiks kunder starta sin dag i en julpyntad hållplats.

– Detta är ett sätt för oss att fortsätta uppmärksamma samarbetet inom ElectriCity och samtidigt bjuda på lite extra julkänsla i samband med resan, säger Helena Lind, presschef Volvo Bussar.

Här julpyntas hållplatserna
De utvalda hållplatserna är Teknikgatan, Götaplatsen och Johanneberg Science Park och de står färdiga den 30 november, samtidigt som invigningen av Julstaden. Under dagen bjuds också på glögg och pepparkakor på:

Lindholmen Science Park/Teknikgatan: klockan 10-16
Götaplatsen (östra sidan): klockan 15-17
Johanneberg Science Park/Sven Hultins Plats: klockan 15-17

För mer information: 
Västtrafiks presstjänst 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Fakta ElectriCity
ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter. I ElectriCity ingår 14 partners: Volvokoncernen, Ericsson, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Energimyndigheten, Johanneberg Science park, Lindholmen Science Park, Göteborg Energi, Keolis, Älvstranden Utveckling, Chalmersfastigheter och Akademiska Hus.

www.electricitygoteborg.se