Johanneberg Science Park till Sevilla

19 september 2022
Sevilla

Efter två års pandemi med digitala konferenser står i år spanska Sevilla värd för IASPs årliga globala konferens. Johanneberg Science Park bidrar med inte mindre än tre talare med fokus på innovationsdriven hållbar omställning.

Det är Cartuja Science and Technology Park som i slutet av september välkomnar delegater från hela världen till Sevilla för 2022 års upplaga IASPs världskonferens. IASP är ett nätverk för science parks och innovationshubbar och temat för årets konferens är Green and digital change powered by innovation: The role of innovation ecosystems.

Johanneberg Science Park kommer att bidra till konferensen inom tre områden där vi driver framgångsrika samverkansprojekt och nätverk. Hanna Paradis kommer att dela med sig av insikter kring hur Västsvenska Kemi- och materialklustret, bestående av ett 50-tal stora och små företag samt offentliga instanser, formerat sig för att driva på omställningen mot en klimatledande processindustri.

När det gäller stöd till små och medelstora företag kommer Björn Westling att prata om den tjänsteinnovationsaccelerator som drivs inom projektet TJIVA. Där får ett antal västsvenska företag stöd och hjälp att stärka sin innovationsförmåga och utveckla starka tjänsteerbjudanden.

Omställningen till ett fossilfritt energisystem är en brännande het fråga där Johanneberg Science Park har samlat på sig kunskap från att ha samordnat en rad pilotprojekt och nätverk för kunskapsspridning. Oliver Ingwall King kommer att berätta för deltagarna på IASP 2022 om projekt med fokus på energieffektivisering och smarta elnät, som ACCESS; flexibla, lokala energisystem, som Fossile-free Energy Districts; positiva energidistrikt, som IRIS Smart Cities; och internationella nätverk, som Celsius Initiative.

Här kan du läsa mer om, och registrera dig till konferensen IASP 2022 i Sevilla >>

 

Content

För mer information om Klimatledande Processindustri, kontakta:

Hanna Paradis, Processledare Klimatledande Processindustri och Verksamhetsansvarig för Västsvenska Kemi- och Materialklustret

+46 766 11 31 06 hanna.paradis@johannebergsciencepark.com LinkedIn

För mer information om små och medelstora företag, kontakta:

Björn Westling, Chef SME-kontakter

+46 708 75 48 63 bjorn.westling@johannebergsciencepark.com LinkedIn

För mer information om energi, kontakta:

Oliver Ingwall King, Projektledare

+46 70 884 98 88 oliver.ingwall.king@johannebergsciencepark.com LinkedIn