Inspirerande halvdag om social hållbarhet i företagande

5 oktober 2020
Innovationskraft seminarium

Att inkorporera sociala aspekter i sin affärsmodell är viktigt för alla företag som vill uppfylla de globala målen för hållbar utveckling. Det var alla överens om när halvdagsseminariet ”Innovationskraft - social hållbarhet i företagande” avslutades. Då hade deltagarna, som var med både digitalt och fysiskt, fått ta del av expertis inom sociala innovationer från företag, institut och finansiärer.

Här lyftes goda exempel från bland annat Navet Science Center i Borås som jobbar aktivt för förverkligandet av Agenda 2030 genom att lyfta barn och ungdomars frågeställningar och stötta ungas entreprenörskap. Det sociala företaget Skryta och Ergon/Stadsmissionen jobbar med hållbarhet ur två aspekter genom att erbjuda arbetsträning i individuell takt i sin produktion av snygga lampskärmar av återvunnet material. Johanneberg Science Park och Borås Science tillsammans med Viable Cities och Vinnova bidrog med omvärldsbevakning från innovationssystemet och Coompanion pratade effektmätning.

Seminariet hölls inom ramen för projektet KRAFT - Kraftfullt ekosystem för sociala företag, som drivs av Coompanion och Västra Götalandsregionen med finansiering av Tillväxtverket.  Medarrangörer var Science Park Borås och Johanneberg Science Park, där ungefär hälften av deltagarna deltog på plats i den nyinvigda innovationsarenan A Working Lab, medan den andra hälften följde seminariet digitalt.

Seminariet avslutades med ett panelsamtal om hur det sociala företagandet och innovationssystemet kan föras samman och arbeta målinriktat och strukturerat med sociala innovationer i Västra Götalandsregionen.  

Arrangörer:

Logotyper

Science Park Borås  

EUflag

Workshopen arrangeras inom projektet TJIVA. Ett samarbete mellan Founders Loft, RISE Research Institutes of Sweden och Johanneberg Science Park som finansieras av Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. www.tjiva.se #tjiva #tjänsteinnovation #affärsutveckling

Content

För mer information, kontakta:

Sofia Ganslandt, SME kontakter

+46 732 34 91 39
Skicka e-post
LinkedIn