Hanna Paradis om EU och regional klimatomställning

26 november 2021
blå himmel med moln och texten CCS Panelen

I podden CCS Panelen: Emma Wiesner, EU-parlamentariker (C) med klimat, miljö- och energifrågor på sitt bord, och Hanna Paradis, processledare vid Johanneberg Science Park diskuterar samspelet mellan EU:s riktlinjer och principer och regional utveckling med fokus på klimatet. Emma efterlyser mer aktivitet på EU-nivå inom CCS-området.

- Ett spännande samtal med Emma Wiesner. EU-politiken är viktig för utvecklingen mot fossilfrihet i vår region. Jag tar med mig Emmas uppmaning att de regionala aktörerna behöver bli alltmer aktiva på EU-nivå och tala om vad som behövs, säger Hanna, ansvarig för satsningen Klimatledande Processindustri. 

Lyssna på avsnittet >>

CCS Panelen är en podcast med fokus på möjligheter och utmaningar med CCS. Samtalen söker svar frågor om CCS och vad som krävs för att tekniken ska kunna förverkligas på bred front. Här möts representanter från industrin, forskarvärlden och politiken i kunskapshöjande samtal.

Klimatledande Processindustri

Podden CCS Panelen

Content

Nyfiken? Kontakta;

Hanna Paradis, Processledare Klimatledande Processindustri och Verksamhetsansvarig för Västsvenska Kemi- och Materialklustret

+46 766 11 31 06 hanna.paradis@johannebergsciencepark.com LinkedIn