Cirkulär modell vinner

30 augusti 2022
kvinna med second hand visp

Secondhand ökar allt mer och är en viktig del för en hållbar handel. Rekitchens onlinebutik lyckades få stort genomslag och nå nya kundgrupper till secondhand genom att nyttja en etablerad nisch inom kök och inredning. Från augusti blir de guldmedlemmar och ser fram emot att knyta viktiga kontakter hos Johanneberg Science Park.

Rekitchen grundades av Emma Ytterstad under hösten 2021. Grundtanken med företaget är att ständigt utmana den linjära ohållbara ekonomin och erbjuda cirkulära tjänster och produkter. Bolaget har sitt säte i Pixbo i närheten av Göteborg.

Genom att erbjuda ett noga utvalt sortiment av secondhandprodukter, i en redan etablerad nisch -kök och inredning - och paketera det i ett nytt premium varumärke lyckades Rekitchen locka en ny kundgrupp till secondhand.

- Nu utvecklar vi konceptet vidare genom att tjänstefiera det tillsammans med några av Sveriges starkaste varumärken inom kategorin köksredskap. Vi  sätter samman hela paket med allt du behöver för att laga mat - i en hyr/prenumerationstjänst. Förhoppningen är att lansera konceptet i höst, ett år efter att bolaget föddes, säger Emma.

- Vi har stor expertis inom cirkulär ekonomi och genom att experimentera med olika affärsmodeller blir vi ännu bättre. Samhället står inför stora förändringar och inte minst konsumtionen kommer att förändras kraftigt de närmaste åren. Att då stå förberedd med en affärsmodell som är både innovativ och cirkulär samtidigt som den erbjuder kunden en flexibilitet man inte kan få i ägandet kommer vara avgörande i omställningen, fortsätter Emma.

Vad ser ni fram emot som medlem?

- Vi ser fram emot att knyta viktiga kontakter för att kunna komma ut med vårt koncept och göra det framgångsrikt. Det vore också spännande att kunna driva projekt tillsammans och dra nytta av den expertis som finns hos Johanneberg Science Park.

Rekitchen input till SME-nätverket

Rekitchens erfarenhet och expertis blir en viktig resurs till andra medlemmar, men också till samtalen om hållbarhet och cirkulära affärsmodeller.  

Rekitchen erbjuder ett viktigt alternativ för bostads- och fastighetsbolag som vill erbjuda sina boende alternativa tjänster och nya konsumtionsmönster. Det blir spännande att bidra till och följa Rekitchens utveckling.

Följ Rekitchen på instagram >>

Johanneberg Science Parks nätverk för små- och medelstora företag ger en rad förmåner. Nätverket har en bred kompetens med över tvåhundra medlemmar på BAS-nivå och 28 medlemmar på Guldnivå.

Bli medlem

Content

Är du nyfiken på att bli medlem? Maila Sofia

Sofia Ganslandt, SME kontakter

+46 732 34 91 39 sofia.ganslandt@johannebergsciencepark.com LinkedIn