24-timmars Designathon i HSB Living Lab

14 december 2017
HSB Living Lab

Nyligen var det premiär på HSB Living Lab för Designathon, när partnern Electrolux bjöd in studenter från sex olika länder till en 24-timmars designtävling!

Vid ett 24 timmar långt Designathon på HSB Living Lab utmanades 26 deltagare från sex olika länder att i lag ta fram nya idéer för smart och hållbar tvättning och torkning. Deltagarna, allt från designstudenter till ingenjörer, hade med sig olika kunskaper och infallsvinklar men var alla ense om att framtidens produkter och konsumentupplevelser kommer att kräva en innovativ syn på idéskapande.

-HSB Living Lab var den perfekta platsen för vårt Designathon. Det finns en inspirerande innovationsanda i lokalerna och i Framtidens tvättstuga kunde deltagarna experimentera direkt, säger Marius Stücheli från The Research Hub by Electrolux Professional, projektledare för Designathon17.

I slutet av Designathonet presenterade vart och ett av lagen sina idéer och prototyper och bedömdes utifrån kriterier som kundnytta och miljövänlighet, kreativitet och möjlighet till implementering och utveckling av prototypen.

-Då interaktionen mellan användare och utrustning blir alltmer central för dagens och framtidens produktutveckling ville vi se hur morgondagens användare skulle vilja interagera med våra maskiner, med fräscha ögon och öppna sinnen, säger Silvana Johansson, kategorichef Business Unit Laundry på Electrolux Professional. Ett Designathon var det perfekta forumet för att göra just detta.

 

 

Content

Kontakperson

Evdoxia Kouraki, Projektledare

+46 709 32 92 17
Skicka e-post
LinkedIn