Workshop - Förnybar Energi i Sverige

Vy över landskap
19
nov
Kategori
Evenemangstyp
Workshop
Datum & tid19 november 2020 - 13:00
Plats
Plats
online
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Celsius Innovationskluster är en plattform och länk för svenska aktörer till europeiska samarbetspartners för att skapa förutsättningar för att accelerera svensk innovationstakt och affärsutveckling, samt driva på omställningen till framtidens energisystem. Vid denna workshop deltar en belgisk testbädd, Energyville, tillsammans med några av Sveriges mest innovativa städer. Välkommen!

Celsius Innovationskluster fokuserar på värmesektorns roll och potential i det hållbara energisystemet. För att aktörer ska kunna mötas och för att vi ska kunna prova för att sedan skala upp och replikera hållbara lösningar behövs testbäddar.

”En testbädd är en fysisk eller virtuell miljö där företag, akademi och andra organisationer kan samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster och organisatoriska lösningar.” (Vinnova)

Frågor vi vill fördjupa och analysera från olika vinklar under kommande period är: Vad gör en testbädd framgångsrik och intressant? Vilka erfarenheter finns i Sverige och Europa när det gäller integrerade system i testbäddar? Hur kan vi lära av varandra?  

Celsius innovationsklusters tredje workshop har fokus på förnybar energi. Som vanligt börjar vi med helikopterperspektivet för att förstå helheten och komplexiteten och dyker sedan ner i lokala lösningar. 

Celsius Innovationskluster jobbar i två spår:

  • Omvärldsbevakning med syfte att positionera svenska aktörer för relevanta utlysningar och projekt i Europa och internationellt.
  • Testbäddar för integrerade energisystem där vi vill hjälpa till att sprida erfarenheter om sektorskoppling och hur en testbädd kan göras attraktiv.

Medverkar 

  • Anders Ådahl, Vice styrkeområdesledare Energi, Projektledare vid Rymd-, geo- och miljövetenskap, Chalmers
  • Katrina Folland, koordinator i Celsius Initiative på Johanneberg Science Park
  • Tomas Kåberger, professor vid Chalmers och ordförande till Johanneberg Science Park
  • Gustav Melin, VD, Svebio
  • Erik Dotzauer, Sektorskoppling i Stockholms fjärrvärme, Stokholm Exergi
  • Olga Kordas, Programchef, Viable Cities*
  • Peter Dahl, Investeringschef, Polhem Infra

Läs mer om Celsius Innovationskluster

 

 EU Climate-KIC

    Energy Logo

Content

För mer information, kontakta;

Emilia Pisani, Kommunikatör

+46 709 74 21 96
Skicka e-post
LinkedIn