Var finns lösningarna för ökat återbruk i byggsektorn?

Har du en lösning?
23
sep
Kategori
Datum & tid23 september 2019 - 07:30
Plats
Plats
Restaurangen, Johanneberg Science Park
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Vikten av att öka omsättningen av cirkulerande material i byggsektorn går inte att överskatta, men hur får vi det att hända? Rivstarta måndagen den 23 september med att lyssna på en kavalkad av möjligheter för hur återbruk inom byggsektorn kan öka. Det finns redan nu kunniga aktörer som arbetar praktiskt med att realisera återbruk, med mångårig erfarenhet eller nytänkande startups.


Frukostseminariets upplägg fokuserar på en serie pitchar från dessa aktörer, som på några minuter får förklara sin verksamhet och hur de kan bidra med att lösa dina knutar.

07:30 Frukosten står framdukad.

08:00 Introduktion och välkomnande
Kort om projektet Återbruk Väst.

08:10 Möjliggörare av återbruk, bland andra: 

-       Recreate Design – Återbruksspecialister och återbrukssymbioskonsulter
-       Kompanjonen – Återbrukskonsult: erbjuder inventering, specialistkunskap, utbildning, förmedling och upphandling.
-       ReclaimD – inventeringskonsult
-       Hissdesign – foliering av dörrar
-       Samhall – demontering och lager
-       CS Riv – finriv och demontering
-       Brattöns återbruk och försäljning
-       Brukspecialisten – återbruk av tegel
-       Göteborgs fönsterrenovering – fönster- och portrenovering
-       Två punkt ett – erbjuder ljus som tjänst och produkter som bygger på återbruk
-       Rotpartner - projektledare
-       Hus till Hus - Återbruk och återanvändning av äldre byggmaterial
-       Treefurn Inredning- Recycling av innerväggar och inredning
-       Dakira AB - återbruk av takskivor

09:00 Slut för morgonen och start på dagen.Återbruk Väst är innovationsprojektet som sätter fokus på ett ökat återbruk för en mer hållbar bygg- och fastighetsbransch genom ett brett regionalt samarbete. Tillsammans utvecklas nya arbetssätt och lösningar för att accelerera uppskalningen av återbruksmarknaden till nytta för kund och klimat.

Partner i projektet är Akademiska Hus, Castellum, Chalmersfastigheter, Gothenburg Climate Partnership genom Business Region Göteborg, Lokalförvaltningen Göteborgs Stad, Fastighetskontoret, IVL Svenska Miljöinstitutet, Klövern, Johanneberg Science Park, Tengbom arkitekter, Västfastigheter och White arkitekter. (Projektet finansieras av Stiftelsen IVL, Västra Götalandsregionen och projektparters.


Frukosten är ett samarrangemang med Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om, som samlar företag, branschorganisationer, kommuner, högskolor, föreningar och andra organisationer i Västra Götaland som vill ta ställning och bidra i omställning en till en klimatsmart region.

Klimat2030