Testbäddsträff och nätverksträff på MobilityXlab

stad från ovan
02
jun
Kategori
Datum & tid 2 juni 2023 - 09:00
Plats
Plats
Lindholmspiren 2, SE-417 56 Gothenburg, Sweden
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Johanneberg Science Park har uppdraget att driva testbäddsträffar tillsammans med Business Region Göteborg. Den 2 juni träffas vi igen för att inspireras och diskutera testbäddar. Denna gång besöker vi MobilityXlab – en innovationshub för framtida mobilitet! 

  • MobilityXlab grundades 2017 av globala företag för att skapa och utveckla nya innovationer inom framtida mobilitet – med varandra och med startups. 

  • Idag har MobilityXlab sju partners; CEVT, Ericsson, Polestar, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact och är värdar för Lindholmen Science Park med stöd från Vinnova och Västra Götalandsregionen. 

  • MobilityXlab erbjuder startups och scaleups med banbrytande idéer inom mobilitet och uppkoppling möjligheten att få tillgång till nätverket och accelerera genom ett strategiskt partnerskap med labbets sju globala industripartners. 

  • Sedan starten 2017 har 80 startups varit en del av MobilityXlab, och 12 accelerationer (kommersiella kontrakt eller partnerskap) har uppnåtts. 

Varmt välkommen till en förmiddag där vi besöker MobilityXlab – Pioneering Future Mobility! 

Program:

  • 09:00-09:05 Välkommen av JSP & BRG 
  • 09:05-09:30 Introduktion till MobilityXlab, Susanna Glenndahl Thorslund, Innovation Manager @MobilityXlab 
  • 09:30-10:15 Fika och Öppen diskussion hos Alkemisten

Välkommen med din anmälan! Antal platser är begränsade.

Susanna Glenndahl Thorslund, Innovation Manager @MobilityXlab, Evdoxia Kouraki, Johanneberg Science Park och Rasmus

Läs mer om MobilityXlab: www.mobilityxlab.com

Testbädd Göteborg ska genom samverkan på en helt ny nivå göra det möjligt att accelerera utvecklingen, bygga unik, världsledande kunskap och ta tillvara regionens innovationskraft för att möta morgondagens utmaningar. Testbädd Göteborg tar avstamp i testbäddar, initiativ och program som redan pågår med målet att lyfta nivån ytterligare och öppna för nya aktörer.  

Testbädd Göteborg är en satsning som inkluderar hela staden; näringsliv, offentliga aktörer, akademi, forskningsinstitut, science parks och är initierat av Göteborgs Stad genom Business Region Göteborg, RISE, Chalmers och Göteborgs universitet. Läs mer om Testbädd Göteborg 

Content

Har du frågor, hör gärna av dig;

Evdoxia Kouraki, Projektledare

+46 709 32 92 17 evdoxia.kouraki@johannebergsciencepark.com LinkedIn