Så ser vi till att gröna industriella investeringar hamnar i Sverige!

Omställning
06
maj
Kategori
Evenemangstyp
Webinar
Datum & tid6 maj 2021 - 08:00
Plats
Plats
Online
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Aldrig någonsin har det funnits så mycket pengar som nu att satsa på innovation, omställning och klimatsmarta lösningar. Välkommen till ett panelsamtal om hur vi bäst tar del av pengarna, vilka industriella investeringar som krävs för att nå klimatmålen, hur vi bygger starka projektteam och hur Sveriges konkurrenskraft kan stärkas, dessutom framgångsfaktorer i arbetet med ProjectAir och Hybrit!

EU har anserat den gröna given, EU:s nya tillväxtstrategi som fastställer att EU ska vara klimatneutralt till 2050 och den svenska staten stärker forskning- och innovationsområdet med 13 miljarder över en fyraårsperiod. Företag i Sverige måste nu ta tillfället i akt för att se till att de stora investeringarna, som krävs för att nå klimatmålen, hamnar i Sverige och ännu bättre - i Västsverige. 

Välkommen till ett panelsamtal om hur vi stärker svensk innovationskraft och bygger framgångsrika projekt i Västsverige! Webinariet arrangeras av Hållbar Kemi 2030 och Klimatledande Processindustri.

Deltar gör:

 • Nils Hannerz, innovationschef på IKEM om behov av innovation och vilka investeringar som krävs för att klara klimatmålen.
 • Sebastian Marx, European affairs och projektutvecklings expert, SMAPP Srl, om hur vi bygger starka team, pitchar idéer och hittar fram i EU:s finansieringssystem.
 • Oleg Zastenker, Program manager Business Ecosystem, Business Sweden om hur Business Sweden säkrar Sverige och svenska företagens konkurrenskraft internationellt.
 • Håkan Kihlberg, Vice President Processes and Global Quality, Perstorp Group om Project AIR som precis gått vidare i ansökan till EU Innovationsfond. Hur gjorde de för att bygga Project AIR och vilka var framgångsfaktorerna?
 • Mikael Nordlander, Head of R&D portfolio Industry Decarbonization på Vattenfall om framgångsfaktorer i arbetet med Hybrit.


  Modererar gör Elin Hermansson, projektledare Hållbar Kemi 2030. Webinariet sänds via Zoom och kommer spelas in.

  Vill du sprida vidare inbjudan och dela i dina nätverk? Ta den här länken!

  Anslutningslänk kommer finnas i din bokningsbekräftelse och den skickas även ut till anmälda deltagare dagen innan.

  Följ den här länken för att ansluta till webinaret: https://zoom.us/j/96085059429 

Hållbar Kemi 2030Klimatledande Processindustri