Robot sköter leveranser - Livefrukost!

Leveransroboten transporterar paket
14
sep
Kategori
Datum & tid14 september 2021 - 09:00
Plats
Plats
Sven Hultins gata 9c, 412 58 Göteborg
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

En robot har testats för paketleveranser på Chalmers. Nu välkomnar vi till en öppen demonstrationsdag för att berätta om våra erfarenheter. Du får möjlighet att träffa roboten och oss som står bakom samarbetet.

Ökade godstransporter ställer höga krav på logistikbranschen. Den sita biten, så kallade “last mile delivery” är oftast den mest kostsamma och miljöskadliga delen i kedjan. Inom samarbetet Klimatneutral Urban Logistik (KUL) har vi testat ett markgående automatiserat leveranssystem.

Baserat på lärdomar från samarbetet i KUL och ett projekt i Storbritannien med en livsmedelskedja för kundleveranser görs nu en ny robot - Hugo 2.

Du kommer förstå vilka möjligheter, utmaningar och hinder som finns när ambitionen är en bilfri stadskärna. Dessutom får du träffa Hugo. Ett tillfälle som vänder sig till dig som arbetar inom fastighetsbranschen, stadslogistik, hållbarhetsfrågor eller planerar städer. 

Moderator: Karin Weijdegård, Johanneberg Science Park

Program:

På grund av covid-19 kommer vi ha max antal gäster i lokalen. 

KUL: Utvecklare av robotarna är startupbolaget HUGO som också leder projektet. Övriga partners är Chalmers, Chalmersfastigheter, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, Johanneberg Science Park, Ernst Rosén, HSB Göteborg, Akademiska Hus och Trafikkontoret i Göteborgs Stad. Projektet har fått stöd inom det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

 Finansiärernas logotyper

Logotyp Viable Cities

Content

Har du frågor, hör gärna av dig;

Per Sunnergren, Senior projektledare mobilitet

+46 70 645 70 42 per.sunnergren@johannebergsciencepark.com LinkedIn

Har du frågor, hör gärna av dig;

Eva Hellberg, Kommunikationschef

+46 709 58 21 10 eva.hellberg@johannebergsciencepark.com LinkedIn