Lokala energisystem - viktig pusselbit i energiomställningen

FED Illustration
03
okt
Kategori
Datum & tid3 oktober 2019 - 12:00
Plats
Plats
Göteborg
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

En digital marknadsplats som på ett unikt sätt kopplar samman de tre energibärarna el, värme och kyla är igång på Chalmers i Göteborg. Aktiviteterna finansieras genom ett EU-projektet Fossil-free Energy Districts, FED. Till hösten ska vi summera våra lärdomar. Dels om att bygga och drifta systemet, men också våra fem policyrekommendationer för en snabbare energiomställning. Du träffar partners, experter och beslutsfattare.

FED är en innovativ satsning av Göteborgs Stad för att minska energianvändningen och beroendet av fossila bränslen i fastigheter. En unik lokal handelsplats har utvecklats tillsammans med nio starka partners. Under 2017−2019 utgör Chalmersområdet själva testbädden. FED samfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden genom initiativet Urban Innovative Actions, Europakommissionens satsning för att låta städer testa nya lösningar för sina utmaningar. Johanneberg Science Park har den koordinerade rollen på uppdrag av Göteborgs Stad.

Moderator: Anders Ådahl, Styrkeområde Energi Chalmers

Medverkande partners: Göteborgs Stad, Johanneberg Science Park,Göteborg Energi, Business Region Göteborg, Ericsson, RISE Research Institutes of Sweden, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter och Chalmers.

Program och inbjudan kommer.

Läs mer:
https://www.johannebergsciencepark.com/projekt/fed-fossil-free-energy-d… 
http://www.uia-initiative.eu/
http://www.uia-initiative.eu/en/uia-cities/gothenburg

FED filmer

Twitter #fedgbg #1stUIAcities

EU flagga

Content

Har du frågor, hör gärna av dig;

Eva Hellberg, Kommunikationschef

+46 709 58 21 10
Skicka e-post
LinkedIn