Köp och sälj lokal energi är framtidens melodi!

fed illustration
28
sep
Kategori
Datum & tid28 september 2017 - 07:30
Plats
Plats
Johanneberg Science Park, entréplan i svarta huset, Sven Hultins gata 1-2, Göteborg
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

En unik handelsplats för energi utvecklas just nu på Chalmersområdet i Johanneberg. EU-programmet Urban Innovative Actions valde i hård konkurrens ut Göteborg och projektet Fossil-free Energy Districts för sitt innovativa bidrag till energieffektivisering. Tack vare ett digitaliserat system ska både el, värme och kyla kunna köpas och säljas mellan fastigheter.

Göteborgs Stad är projektägare och Johanneberg Science Park är projektkoordinator på uppdrag från staden. Tillsammans med Göteborg Energi, Business Region Göteborg, Ericsson, RISE Research Institutes of Sweden, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter och Chalmers tekniska högskola samverkar de för att utveckla handelsplatsen för energi. Alla bidrar med sin expertis för att FED ska bli attraktivt även i andra svenska och europeiska städer.
 
Välkommen till frukostseminarium om Fossil-free Energy Districts – FED – där vi berättar hur den lokala handelsplatsen för energi kommer att utvecklas och fungera.
 
Kl 7.30  Registrering och frukostm Kl 8.00-9.00 Seminarium

  • Moderator Iréne Svensson, projektledare för FED vid Johanneberg Science Park hälsar välkommen.
  • Claes Sommansson, vice projektledare och ansvarig för energiområdet vid Johanneberg Science Park, inleder med att berätta om projektets bakgrund och innovativa energilösning.
  • Representanter från Göteborg Energi, Ericsson och Akademiska Hus berättar om varför de valt att vara med i FED och vad som händer i projektet just nu.

Anmälan senast 24 september

Johanneberg Science Park bjuder in till en morgonstund som inspirerar, ger nya kunskaper och tillfälle att knyta nya kontakter. 

Evenemanget är kostnadsfritt.

Läs mer om FED

EU flagga

Content

För mer information, kontakta:

Eva Hellberg, Kommunikationschef

+46 709 58 21 10 eva.hellberg@johannebergsciencepark.com LinkedIn