Frukost: En växande bioekonomi och nyttjande av den svenska skogen med bibehållen biodiversitet – går det?

skog
12
sep
Kategori
Datum & tid12 september 2019 - 07:30
Plats
Plats
Restaurangen, Johanneberg Science Park
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Vad innebär en ökande bioekonomi och ett aktivt brukande av den svenska skogen för biodiversiteten i Sverige? Är det konflikterande mål eller går det att hitta synergier? Vilka är utmaningarna och vad kan vi göra för att adressera dem?

Välkommen till höstens första frukostseminarium på Johanneberg Science Park! Kom och lyssna på Marie Stenseke, från Göteborgs Universitet, som varit vice ordförande i FN:s stora studie om biodiversitet. Marie berättar om arbetet, rapporten och dess innehåll. Ulrika Palme från Chalmers kommer att belysa problematiken kring produktion och biodiversitet från ett svenskt perspektiv, medan Maria Lennartsson från Södra kommer att berätta vad Södra och dess medlemmar gör vad det gäller att kombinera produktion med biodiversitet.

På scen:

  • Marie Stenseke, Professor, Kulturgeografi, Göteborgs Universitet
  • Ulrika Palme, Universitetslektor, Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers
  • Maria Lennartsson, Skötsel och Miljöledare, Södra Skog

Modererar gör Magnus Nydén, Chief Scientist, Nouryon. Magnus leder efter presentationerna ett panelsamtal med deltagarna och det kommer ges tillfälle att ställa frågor.

Frukost serveras från 07.30. Seminariet börjar klockan 08.00.

Varmt välkommen!

Frukosten är ett samarrangemang med Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om, som samlar företag, branschorganisationer, kommuner, högskolor, föreningar och andra organisationer i Västra Götaland som vill ta ställning och bidra i omställning en till en klimatsmart region.

Klimat2030