Chalmers som testbädd - Energifokus

16
mar
Kategori
Datum & tid16 mars 2018 - 07:30
Plats
Plats
Sven Hultins plats 1-2, Göteborg
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Chalmersområdet i Johanneberg är nu en testarena för flera större uppmärksammade samarbetsprojekt. Dessutom sker en omvandling av området med nya företag som etablerar sig vilket kommer leda till ännu fler möjligheter till samverkan. Nu byggs till exempel framtidens kontor i innovationsarenan "A working lab" med närheten till forskare och studenter som alla bidrar till en kreativ och innovativ miljö som bidrar med innovativa idéer och stort engagemang.

Vi bjuder in dig till en serie på tre tillfällen där du får veta mer om hur du kan bli del av miljön och samverkanstillfällen. Första gången gör vi en djupdykning inom Energi och delar med oss av goda exempel och satsningar.

Medverkande:
Chalmers five star campus - Per Sunnergren 
Claes Sommansson, Satsningar inom energiområdet 
Akademiska Hus Chalmersfastigheter. Fastigheten som testbädd: solceller och energilagring
Maria Grahn, styrkeområdesledare Chalmers - Nyttan för Chalmers forskning och utbildning

Chalmers har en lång tradition av samverkan med näringsliv och samhälle. Västra Götalands Regionen är den del av landet som har flest antal testbäddar.

En testbädd/test arena är fysiska eller virtuella miljöer där företag, akademi och andra organisationer ska kunna samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster, processer eller organisatoriska lösningar. Syftet är kunskapsutbyte för att hitta nya lösningar, att testa för att se vad som är smart att replikera eller skala upp.

Varmt välkommen!

Anmälan senast den 10 mars. 

Ett arrangemang i samverkan med Akademiska Hus, Chalmersfastigheter och Chalmers.

Content

För mer information, kontakta:

Eva Hellberg, Kommunikationschef

+46 709 58 21 10 eva.hellberg@johannebergsciencepark.com LinkedIn