Biogasmarknad i förändring och dess påverkan på industrin

kor på äng
30
mar
Kategori
Datum & tid 30 mars 2023 - 07:30
Plats
Plats
Johanneberg Science Park, Sven Hultins Plats 2, Göteborg
Kostnad
Kostnad: Kostnadsfritt

Potentialen för biogasproduktion i Skåne, Halland och Västra Götaland fastställs i en studie från 2022 till 5,9 TWh per år. I samma område finns storskalig infrastruktur i form av det västsvenska gasnätet och ett flertal industrier som är i stort behov av biogas för sin omställningsresa

Samtidigt pågår förändringar på europeiskt plan som kommer att ha stor påverkan på hur biogasen kommer utvecklas i Sverige och vilken sektor som kommer kunna nyttja potentialen för sin omställningsresa.

I detta frukostseminarium får vi en aktuell inblick i biogasmarknadens utveckling och vilken påverkan den har på ökad användning i industrin i Västsverige.  

Program: 

  • Anna Wallentin, Energigas Sverige
    Ger en utblick över en biogasmarknad i förändring både i Sverige och övriga Europa och vad det kan ha för betydelse för biogasanvändningen i längs västkusten.
  • Bo Ramberg, Biogas Samverkan SydVäst
    Presenterar en ny gemensam satsning som ska verka för en ökad biogasproduktion i sydvästra Sverige för att möta upp behovet av fossilfria bränslen och råvaror för en grön omställning, inte minst inom industrin
  • Reflektioner från tre industriföretag i regionen, Nordion energi, Perstorp och Preem, kring deras syn på biogasens utveckling i en föränderlig värld.

Moderator: Hanna Paradis, Johanneberg Science Park

Frukosten serveras 7.30 - 8.00. Seminariet startar 8.00.

Medlemmar får inbjudan vecka 9. 

Välkommen!

Arrangemang inom Klimatledande Processindustri:
Klimatledande Processindustri strävar efter en fossiloberoende industriregion som är världsledande inom produktion av kemikalier, material och drivmedel baserade på förnybara och återvunna råvaror. Satsningen är finansierad av Vinnova och Västra Götalandsregionen och koordineras av Johanneberg Science Park och RISE. Klimatledande Processindustri baseras på Västsvenska Kemi- och Materialklustrets verksamhet och medlemmar.

 Läs mer: www.klimatledandeprocessindustri.se

 Västra Götalandsregionen logga

VINNOVA logga

 

Content

Har du frågor, hör gärna av dig;

Hanna Paradis, Processledare Klimatledande Processindustri och Verksamhetsansvarig för Västsvenska Kemi- och Materialklustret

+46 766 11 31 06 hanna.paradis@johannebergsciencepark.com LinkedIn