Tillverka i Trä: Möjligheter i HSB Living Lab

HSB Living Lab
08
Apr
Type of event
Event type
Webinar
Time & date8 April 2021 - 10:00
Location
Cost
Cost: Free

Inom Projektet Tillverka i Trä, som syftar till att öka användningen av trä som tillverknings- och byggmaterial, ordnas ett webbinarium för att presentera HSB Living Lab och de möjligheter till testning av träanvändning som finns i huset. Webbinariet riktar sig främst till projektets partners men är öppet för alla som vill ansluta.

HSB Living Lab är huset där forskning och vardagsliv pågår samtidigt, dygnet runt. Med sin strategiska placering på Chalmers campus Johanneberg i Göteborg är det hem för ett fyrtiotal studenter och gästforskare, men också omkring 2000 sensorer som mäter allt som pågår. Huset är byggt i moduler och här går allt att byta ut och förändra.

HSB Living Lab drivs av 12 samarbetspartners för att skapa en gedigen samverkansarena för ny kunskap med fokus på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Alla med en idé om framtidens hållbara boende är välkomna att ansöka om projekttid i labbet och medfinansiering från HSB Living Labs forskningsfond.

Madelaine Doufrix, projektkoordinator, presenterar HSB Living Lab och de trärelaterade forskningsprojekt som genomförts här. Hon beskriver också hur man går tillväga för att få möjlighet att genomföra egna tester i labbet. Vi avslutar med frågor och diskussion.

Moderator: Peter Selberg, projektledare på Johanneberg Science Park
 

Content

För mer information, kontakta:

Peter Selberg, Research Strategist Positive Footprint Housing - Brf Viva Riksbyggen

+46 730 57 26 25 peter.selberg@johannebergsciencepark.com LinkedIn