Sverige ska inspirera experter inom hållbara städer

4 oktober 2016

Den 4 oktober tar Johanneberg Science Park emot utvalda experter från Indien som representerar städer och företag inom ramen för hållbar stadsutveckling. Besöket är del i ett större program som koordineras av Svenska intitutet och SISP. 

Det specifika expertbesöksprogrammet, kallat The Swedish Invitation, är utformat av SISP (Swedish Incubator s & Science Parks) – Sveriges nationella branschförening och företrädare för Sveriges innovationsmiljöer – på uppdrag av SI.

Några av Sveriges mest innovativa miljöer i Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund tar emot experterna för att presentera projekt som kombinerar hållbarhet och innovation.

Besöket syftar också till att ge Brasilien, Indien och USA inspiration till deras respektive arbete inom området, och i förlängningen stimulera till affärsmöjligheter för svenska företag och innovationer.

Uppdrag inom exportstrategin

Det nya kvalificerade besöksprogrammet är ett uppdrag inom regeringens exportstrategi och syftar till att öka deltagandet av svenska företag i den globala ekonomin. Förhoppningen är att det första expertbesöket ska ge en grund för utländska beslutsfattare att skriva avtal med svenska företag under 2017.

Kontakt för frågor irene.svensson@johannebergsciencepark.com