Studenter tar tempen på SME-nätverk

21 februari 2017
På måndagen den 20 februari presenterade studenter på YRGOs utbildning ”Event Marketing” en rad friska idéer för vårt medlemsnätverk för små och medelstora företag. De har under en dryg månad fördjupat sig i nätverket, med fokus på engagemang och marknadsföring.

Utbildningen drillar studenter i att leda och driva strategiskt arbete inom marknadskommunikation, projektledning och produktion inom mötes- och upplevelseindustrin. Varje år deltar näringslivet i utbildningen med ett eller felra "case" där studenterna i grupp sak arbeta fram lösningar på företagens utmaningnar.

I år hade vi, Johanneberg Science Park, förmånen att få lägga fram ett case för klassen YRGOEVENT16 att arbeta med i grupper.

- Studenterna har givit vårt medlemsnätverk, som lanserades i höstas, en bra genomlysning och idéer som blir inspiration till våra aktiviteter inom nätverket 2017, säger Katarina Nordström och fortsätter: Jag är imponerad av hur väl de uppfattat en något vagt formulerad brief och hur elegant de presenterar sina genomtänkta lösningar. Mycket av det vi sett idag kan vi börja arbeta med direkt. Och det är ju toppen! 

Björn Westling, SME-ansvarig Johanneberg Scinece Park, lägger till: Jag är imponerad av hur  ingående de förarbetat sina presentationer. Alla grupper har intervjuat ett eller flera medlemsföretag och verkligen gått in på djupet i vad de söker, behöver och vill ha och frågar efter i ett medlemsnätverk som det vi erbjuder. Bara det arbetet är guld värt för oss. 

Briefen bestod av två alternativa case och en bonusutmaning: 
Koncept för event/träffar/aktiviteter under 2017
Koncept för marknadsföring och kommunikation 2017
Ta fram ett förslag på koncept för att återanvända, vidareutveckla och använda sig av Hall of Fame-konceptet.

Många goda idéer presenterades: JSP Awards (event), Science Park Communication (app), Walktalks, Small Medium Enterprise-nätverk, The Sicence Park Network (app), SciencePages (app).

Kontakt: Björn Westing 0708 75 48 63 bjorn.westling@johannebergsciencepark.com
Katarina Nordström 0709 353860 katarina.nordstrom@johannebergsciencepark.com
Mer om medlemsnätverket här: http://www.johannebergsciencepark.com/medlem
Läs mer om YRGO Event Marketing & Management här!