Riksbyggens Jubileumsfond – Ansökan 2016

1 december 2015

Riksbyggens Jubileumsfond Den goda staden delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering.

Den Goda Staden - Riksbyggen Jubileumsfond
Stipendierna är skattebefriade och går till stipendiaterna personligen. Från 1991 till 2014 har fonden delat ut 135 stipendier till ett värde av cirka 10 miljoner kronor, och kommer 2015 att dela ut minst 600 000 kronor fördelat på minst 4 stipendier.

Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med.  

Fonden stödjer i första hand projekt där fonden är huvudfinansiär eller där projektet utgör en urskiljbar del i ett större sammanhang. Fonden ser gärna att ansökan inkluderar insatser för en populärvetenskaplig spridning av projektresultatet i en vidare krets. Under 2016 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till kunskap om hur vi skapar attraktiva och hållbara boenden för alla.

Ansök
Mer information om fonden och ansökan finner du här och hela ansökan ska vara inlämnad senast den 31 januari 2016.